Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΥΓΚΑΚΙΑ ΣΥΜΙΑΚΑ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά
Για τη ζύμη
-  1κιλό βούτυρο (500 γρ breda 500γρ. βιταμ πλάκα)
-  2 κιλά και 1/4 αλεύρι
-  1 ποτήρι γάλα
-  1 ποτήρι σπορέλαιο
-  1/2 ποτήρι κονιάκ
-  3 κρόκοι
Λιώνεις το βούτυρο με το γάλα, το σπορέλαιο και το κονιάκ στην κατσαρόλα. Ρίχνεις λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν ψηθεί το κατεβάζεις από τη φωτιά να κρυώσει. Αφού κρυώσει ρίχνεις τους κρόκους και ανακατεύεις καλά μέχρι να πετύχεις ελαστική ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Γέμιση
-  1κιλό καρύδια ή αμύγδαλα αλεσμένα
-  250 γρ. σουσάμι καβουρντισμένο και αλεσμένο
-  1 φλυτζάνι ζάχαρη
-  μια κουταλιά κανέλλα
Εκτέλεση

Τα ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί και τα ραντίζεις με ανθόνερο μέχρι να σμίξει το μείγμα. Παίρνεις λίγη από τη ζύμη και την ανοίγεις στην παλάμη του χεριού, βάζεις στο κέντρο ένα κουταλάκι από τη γέμιση και το κλείνεις δίνοντας μακρόστενο σχήμα.

Τα ψήνεις στους 170 βαθμούς, όταν τα βγάλεις από το φούρνο τα ραντίζεις με ανθόνερο και όταν κρυώσουν τα πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη 2 φορές. 
Το δεύτερο ζαχάρωμα το κάνω την επόμενη ημέρα. Επειδή πάντα πειραματίζομαι στην ζαχαροπλαστική και στην μαγειρική, έφτιαξα την ζύμη σύμφωνα με αυτή τη συνταγή και για γέμιση έβαλα λουκούμια με διάφορες γεύσεις. 
Έγιναν πάρα πολύ νόστιμα!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου