Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΟΚΤΕΪΛ



από την Eleni Margel lou

Υλικά


- 500 γρ. Ηλιέλαιο
- 1 κουτάκι μπύρα
- 35 γρ. Μπέικιν πάουντερ
- 800γρ. Αλεύρι μαλακό
- 1 πρέζα βανίλια
- 500γρ. Λουκούμια κοκτέιλ
- ινδοκάρυδο

Σιρόπι
- 3 κιλά ζάχαρη
- 2 κιλά νερό
- 200 γρ. Γλυκόζη


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και δημιουργούμε μια λαδερή ζύμη. 


Αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά. 



Βάζουμε το σιρόπι να πάρει μια βράση.
Κόβουμε τα λουκούμια περίπου 15-20 γρ. 
Παίρνουμε λίγη ζύμη και τα καλύπτουμε.


Τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά ανάλογα το φούρνο.



 Όταν ψηθούν τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι για 20 δευτερόλεπτα





 και μετά τα ρίχνουμε μέσα στο ινδοκάρυδο.





Προσοχή!!! Όταν πάμε να τα σιροπιάσουμε το σιρόπι δεν πρέπει να καίει πολύ γιατί θα λειώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου