Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΡΙΟΚΕΣ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά
- ¼  μπισκότα πτι-μπερ
-  ¼ σταφίδες
-  ¼ αμύγδαλα
-  ¼ καρύδια
 -  σοκολάτα κουβερτούρα
-  κρέμα γάλακτος
-  1 κουταλάκι μαργαρίνη




Εκτέλεση
Από ένα τέταρτο μπισκότα πτιμπερ, σταφίδες, αμύγδαλα, καρύδια τριμμένα στο μουλτι.
Σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη με κρέμα γάλακτος και ένα κουταλάκι μαργαρίνη.
Λίγο μέλι η κάποιο σιρόπι που περίσσεψε. Εγώ έβαλα σιρόπι από γλυκό κουταλιού.
εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα και την μαργαρίνη
Πλάθουμε καριόκες σαν καφεδάκια με τα τριμμένα υλικά και το σιρόπι..δεν θέλει πολύ ίσα ισα να πλάθονται.
Τις βουτάμε μια μια στην σοκολάτα και τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου