Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΠΙ


από τη Roula Rou

 Υλικά

Άλειψα με βούτυρο ένα μικρό ταψάκι, πασπάλισα με άχνη, έκανα μια κρέμα με
- 1 κιλό γάλα
- 100 γρ. νισεστέ
- 250 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 2 κουταλιές ροδόνερο 

Εκτέλεση
...πριν δέσει καλά η κρέμα έβαλα λίγο στο ταψί. 


Έβαλα το ταψί στο φλόγιστρο μέχρι άχνη και κρέμα να καραμελώσουν λίγο. Άπλωσα την υπόλοιπη κρέμα στο ταψί και το έβαλα στο φούρνο μέχρι να καεί λίγο από κάτω ....


μετά έβαλα το ταψάκι μέσα σε ένα ταψί με νερό, μην με ρωτήσετε γιατί το έκανα αυτό δεν έχω ιδέα έτσι το έκαναν στο βίντεο και μια και δεν ξέρω τούρκικα δεν κατάλαβα τίποτα.


Υ.Γ. Την άλλη φορά δεν θα το βάλω στο φούρνο αλλά θα δέσω την κρέμα κανονικά και θα το καψαλίσω πιο πολύ στο μάτι, γιατί σφίγγει η κρέμα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου