Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

ΜΗΛΟΠΙΤΑ


από Malo Katerina  και Maria Kutoudi

Υλικά
- 4-5 μήλα
- 2 αυγά
- 1 βιτάμ τετράγωνο στον τρίφτη
- 1 μπέικιν
- 1 βανίλια
- 1 κούπα ζάχαρη στο μείγμα
- 1 κούπα ζάχαρη στα μήλα(όχι γεμάτη)
- 3 ½  κούπες αλεύρι
- 1 κούπα αλεύρι επιπλέον

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ το βιτάμ, την μία κούπα ζάχαρη, τα αυγά και το αλεύρι (τις  3 ½
  κούπες). 
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη .
Κρατάμε το 1/3 περίπου της ζύμης και προσθέτουμε σ αυτό,  λίγο μπέικιν, μια κούπα αλεύρι, και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα ταψί την υπόλοιπη ζύμη, τα 2/3 δηλαδή  . Ανακατεύουμε  τα μήλα με τη ζάχαρη και τα βάζουμε πάνω από την ζύμη.
Από πάνω βάζουμε το 1/3 της ζύμης, αυτό που κρατήσαμε χωριστά από την αρχή.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να χρυσοροδίσει η μηλόπιτα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου