Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

ΡΟΞΑΚΙΑ



από την Ευαγγελια Κλεανθη
Υλικά
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- ½  ποτήρι κρέμα γάλακτος μαζί με ½  ποτήρι νερό ή 1 ποτήρι γάλα
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 1 φακελάκι μαγιά
- αλεύρι όσο πάρει
- κακάο όσο χρειάζεται για να γίνει σκούρο το χρώμα της ζύμης.
Για το σιρόπι
-  4 ποτήρια ζάχαρη
- 5 ποτήρια νερού
-  λίγο ξύσμα λεμονιού
- λίγες σταγόνες λεμόνι προς το τέλος της βράσης
- 1  ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός του αλευριού και του κακάου. 
Προσθέτουμε αλεύρι για να κάνουμε μια  καλή ζύμη όχι πολύ σφικτή. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο. 
Προσθέτουμε στη μισή κακάο. Ανοίγουμε την άσπρη ζύμη στο πάγκο μας και τη σκούρα τη κάνουμε. ρολό την βάζουμε στην άκρη της λευκής την τυλίγουμε 
Κόβουμε ροδέλες  τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε περίπου 25 λεπτά στους 180 βαθμούς 
Το σιρόπι πρέπει από είναι χλιαρό και τα ροξάκια ζεστά



καλή όρεξη.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου