Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΑΣ


από τη Maria Aggelidoy-Spiridaki

Υλικά 
-  2 φλιτζάνια γάλα
-  2 φλιτζάνια τυρί φέτα
-  2 μεγάλα καρότα τριμμένα στο λεπτό ξύσμα
-  1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
-  1 φλιτζάνι βούτυρο
- αλεύρι φαρίνα όσο πάρει να μην κολλάει στα χέρια .
- σουσάμι


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί 



και στο τέλος το αλεύρι.



Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί 


και τοποθετούμε την ζύμη σε μικρές ποσότητες. Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι


Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Βγαίνουν 50 τεμάχια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου