Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ


από τη Giota Haropoulou

Υλικά
- πατάτες
- σκόρδο
- χυμό λεμονιού
- χυμό και φλούδες πορτοκαλιού
-  χυμό μανταρίνι
-  χυμό η σιρόπι νεραντζιού
-  λαδάκι,
-  μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- θυμάρι
- δεντρολίβανο
-  νερό

Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε ότι μέγεθος μας αρέσει και τις τοποθετούμε σε γάστρα η ταψί.
Αν έχουμε κρέας βάζουμε πρώτα το κρέας, μπήγουμε σε αυτό σκελίδες σκόρδου όσες θέλουμε και κλαδάκια δεντρολίβανου.
Βάζουμε γύρω γύρω τις πατάτες, λίγο σκόρδο ακόμα και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και τις πορτοκαλόφλουδες.
Ενώνουμε τους χυμούς με τη μουστάρδα το λάδι και το νερό και περιχύνουμε το φαγητό.
Το ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 120 βαθμούς περίπου 4 ώρες, η στους 180 τόσες ώρες όσα είναι τα κιλά του κρέατος.
η ποσότητα των υλικών είναι θέμα προτίμησης, εγώ δεν βάζω πολύ νερό, περίπου ένα φλιτζανάκι του καφέ και αν έχω κρέας δε βάζω καθόλου λάδι.

καλή επιτυχία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου