Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΤΟΥΡΣΙ


από την Pinelopi Kapageridou

Yλικά
- 20 μελιτζάνες
- 1/2 λάχανο μεγάλο
- 8 σκελίδες σκόρδο
- 4 καρότα σε κύβους
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι σέλινο
- 5 καυτερές κόκκινες πιπεριές μικρές ψιλοκομμένες
- 5 πιπεριές Φλωρίνης σε κύβους
- 4 ντομάτες άγουρες ψιλοκομμένες
- αλάτι



Εκτέλεση
Αφαιρούμε από τις μελιτζάνες το κοτσάνι και τις ζεματάμε μέχρι που να μισομαλακώσουν. προσοχή στο ζεμάτισμα γιατί δεν πρέπει να μαλακώσουν πολύ. τις ρίχνουμε μετά σε μπολ με κρύο νερό για να σταματήσουμε τον βρασμό! 
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και τα αλατίζουμε τρίβοντας τα να μαραθούν καλά. στραγγίζουμε τις μελιτζάνες μας και αφού τις χαράξουμε προσθέτουμε λίγο αλάτι. 
Τις γεμίζουμε με τα λαχανικά μας παίρνοντας λίγη ποσότητα και στύβοντας τα καλά. τον ζωμό δεν τον πετάμε. αφού τελειώσουμε την διαδικασία γεμίζοντας το σκεύος μας με τις μελιτζάνες τις περιχύνουμε με τον ζωμό από τα λαχανικά μας και τοποθετούμε κάποιο βάρος πάνω τους. 
Παρακολουθούμε το τουρσί μας για λίγες μέρες πιέζοντας κάθε φορά τις μελιτζάνες μέχρι που να καλυφτούν εντελώς από τα υγρά που θα βγάλουν. 
Δοκιμάζουμε το αλάτι και αν μας φανεί ανάλατο συμπληρώνουμε από πάνω.
Τις αφήνουμε έξω για 4-5 μέρες και μετά τις βάζουμε στο ψυγείο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου