Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΦΑΚΕΣ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ


από την Ntina Ntina

Υλικά
- ½  κούπα λάδι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 3 φύλλα δάφνης
- 2 καρότα σε ροδέλες
- αλατοπίπερο
- ρίγανη
- 1 κ.σ ντοματοπελτέ

Εκτέλεση

Έβρεξα από βραδύς τις φακές. Την επόμενη τις σούρωσα, τις ξέπλυνα και τις έβρασα για 10 λεπτά. Τσιγάρισα τα λαχανικά και πρόσθεσα 2 ποτήρια νερό. 
Μετέφερα τις φακές, τη δάφνη και τη ρίγανη και την σάλτσα στο πήλινο
Αλατοπιπέρωσα και έβαλα να ψηθούν για 1 ώρα στους 1800. Έβγαλα το πήλινο από το φούρνο και πρόσθεσα τον πελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό. 
Ξανάβαλα το πήλινο στο φούρνο, και έψησα επιπλέον για 20 λεπτά!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου