Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- σιρόπι από γλυκά κουταλιού που μας έχουν μείνει 350 γραμμάρια
- καρύδα ινδική 120 γραμμάρια
- βρώμη νιφάδες 150 γραμμάρια
- καρύδια περασμένα στο μούλτι
- αμύγδαλα περασμένα στο μούλτι
- σταφίδες
- κανέλα σκόνη μια πρέζα
- βανίλια σκόνη


Εκτέλεση

Σε ένα μπώλ βάζω το σιρόπι και προσθέτω όλα τα υλικά.
Σε ταψί βάζω λαδόκολλα και απλώνω την ζύμη ομοιόμορφα που έφτιαξα.



Το ψήνω στους 180 βαθμούς για κανένα 20λεπτο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου