Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΝΕΛΑΔΑ


από την Pinelopi Kapageridou

Yλικά
- 3 κούπες νερό
- 9 ξυλάκια κανέλα Κεϋλάνης
- 15 καρφάκια γαρύφαλλο
- μέλι


Εκτέλεση
Βάζω σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το μέλι και βράζω για είκοσι λεπτά με μισή ώρα σε μέτρια φωτιά. 
Σουρώνω, μετράω το υγρό και προσθέτω ανάλογη ποσότητα μέλι.
Αν έχω για παράδειγμα δύο κούπες υγρό, προσθέτω δύο κούπες μέλι. 
Ανακατεύω καλά πάνω στο σβηστό αλλά ζεστό ακόμα μάτι να διαλυθεί το μέλι.

Βάζω το σιρόπι σε μπουκάλια και το συντηρώ στο ψυγείο. 
Για να σερβίρουμε, βάζουμε ένα ή δύο δάκτυλα σιρόπι σε μία κούπα και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό. 
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τριμμένη κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου