Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΡΙΠΑΡΚΑΛ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΓΑ


από τον Kuriakos Triffilis

 Υλικά
- πατατάκια
- λουκάνικα
- κρεμμυδάκια
- σκόρδο
- αυγά



Εκτέλεση
Κόβουμε τα πατατάκια σε κύβους, σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το σκόρδο με τα λουκάνικα, έχουμε χτυπήσει τα αυγά,


 και όταν όλα είναι έτοιμα τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα και ρίχνουμε τα αυγά.


Ψήνουμε το φαγητό και το κατεβάζουμε μόλις ψηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου