Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ


από την Eleni Kariofilli
  
Υλικά
- 5-6 μελιτζάνες φλάσκες ,κομμένες σε φετούλες τηγανίζουμε η τις ψήνουμε στο γκριλ, αφού τις αλείψουμε με λάδι.
 Για το σουτζουκάκι
- 1/2 κιλό κιμά,
- 1-2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα,
- 2-3 σκελίδες σκόρδο,
- 2-3 φέτες ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο καλά,
- 2 αυγά,
- ένα σφηνάκι ξύδι
- λίγο λάδι,
- αλάτι,
- πιπέρι,
- πάπρικα,
- κύμινο,
- μαϊντανό.
Για την σάλτσα
- ντομάτα φρέσκια η ένα κουτί κονκασέ
-  σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κουταλιά του γλυκό κανέλα
- 1 πρέζα γαρίφαλο σε σκόνη.


Εκτέλεση
 Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά, πλάθουμε σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε αφού τα αλευρώσουμε πρώτα.
Τυλίγουμε το κάθε σουτζουκάκι με μια φέτα μελιτζάνας και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. 
 Βράζουμε την σάλτσα για 5 λεπτά και περιχύνουμε τα ρολά στο πυρέξ. 
Τα ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς. 
10 λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό από τον φούρνο πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου