από την ρουλα καλτσου
Υλικά
Για τη ζύμη
- 1 φακ. μαγιά
- 1 κούπα χλιαρό γάλα η 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
(Εγώ έβαλα και τα δυο και γάλα και πορτοκάλι).
- 1 ½ φλιτζάνι ελληνικού καφέ σπορέλαιο
- 2 αυγά
- 1 κ.γ ζάχαρη
-1 κ.γ αλάτι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει περίπου 600 gr.
- 1 κρόκο αραιωμένο με νερό για το αλλειμα
Γέμιση
- σταφίδες
- καρύδια
- κανέλα
- σουσάμι
-ζάχαρη
Σιρόπι
- ½ φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
- ½ φλιτζ ζάχαρη
- λίγες σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά και μετά προσθέτουμε το αλεύρι. Κάνουμε μια μαλακιά ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει. Η ζυμη να είναι πολύ μαλακή , και να μην κολλάει στα χέρια.
Μετά ανοίγουμε το φύλλο ή πολύ λεπτό ή λίγο πιο χοντρό, όπως μας αρέσει. Βάζουμε λίγο βούτυρο πάνω στο φύλλο
Πασπαλίζουμε την γέμιση. Κλείνουμε ρολάροντας και τα κόβουμε. Τα ρολάκια που έχουμε κόψει, τα βάζουμε στο ταψί και αλείφουμε με τον κρόκο και λίγο νεράκι και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Τα ψήνουμε στους 180 0 .
Τα αλείφουμε με το σιρόπι και γίνονται τέλεια!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου