Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΡΟΛΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ


από την ρουλα καλτσου

Υλικά
Για τη ζύμη
- 1 φακ. μαγιά
- 1 κούπα χλιαρό γάλα η 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
(Εγώ έβαλα και τα δυο και γάλα και πορτοκάλι).
- 1 ½   φλιτζάνι ελληνικού  καφέ σπορέλαιο
- 2 αυγά
- 1 κ.γ ζάχαρη
-1 κ.γ αλάτι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει περίπου 600 gr.
- 1 κρόκο αραιωμένο με νερό για το αλλειμα
Γέμιση 
- σταφίδες
- καρύδια
- κανέλα
- σουσάμι
-ζάχαρη
Σιρόπι 
- ½  φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
- ½ φλιτζ  ζάχαρη
- λίγες σταγόνες λεμόνι 
Εκτέλεση


Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά και μετά προσθέτουμε το αλεύρι. Κάνουμε μια μαλακιά ζύμη και την αφήνουμε  να φουσκώσει. Η ζυμη να είναι πολύ μαλακή , και να μην κολλάει στα χέρια.

 Μετά ανοίγουμε  το φύλλο ή πολύ λεπτό ή λίγο πιο χοντρό, όπως μας αρέσει. Βάζουμε λίγο βούτυρο πάνω στο φύλλο
Πασπαλίζουμε  την γέμιση. Κλείνουμε ρολάροντας και τα κόβουμε. Τα ρολάκια που έχουμε κόψει, τα βάζουμε στο ταψί και αλείφουμε  με τον  κρόκο και λίγο νεράκι και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Τα ψήνουμε στους 180 0 .   

Τα αλείφουμε με το σιρόπι και γίνονται τέλεια!!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου