Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΤΑΝΟΜΕΝΟΝ ΣΟΡΒΑ


από την Pinelopi Kapageridou 

Yλικά
- 1 λίτρο νερό
- 6 κουταλιές της σούπας κορκότο ή ρύζι
- 8 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι ή πασκιταν
- 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας καμένο βούτυρο
- αλάτι και
- δυόσμο


Εκτέλεση
Βάζουμε το κορκότο να μουλιάσει σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει! Διαλύουμε με λίγο νεράκι το στραγγιστό η το πασκιταν και αφού δούμε ότι έχει βράσει το κορκότο μας κατεβάζουμε την κατσαρόλα μας από την φωτιά!
Παίρνουμε ένα στραγγιστήρι ανοξείδωτο και το τοποθετούμε πάνω από την κατσαρόλα μας και ρίχνουμε μέσα το στραγγιστό μας.
Με την βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύουμε μέχρι που να διαλυθεί μέσα στην σούπα μας όλο το στραγγιστό. Αυτό το κάνουμε για να μην κόψει!! 
Καίμε το βούτυρο καλά και περιχύνουμε το φαγητό μας και πασπαλίζουμε με δυόσμο!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου