Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΠΙΣΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ Ή ΖΑΧΑΡΗ


από την Πηνελοπη Καπαγεριδου

Yλικά
- 500 γρ. γιαούρτι ξινό ή γάλα
- 3 αυγά
- 1 φλιτζανάκι του καφέ του ελληνικού λάδι
- 1 κουτ. του γλυκού γεμάτο αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κιλό αλεύρι
- τυρί ή ζάχαρη


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μαζί και δημιουργούμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει! 
Χωρίζουμε την ζύμη μας στα δυο αν θέλουμε να κάνουμε και με ζάχαρη.
Ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε φύλλο στρογγυλό και πασπαλίζουμε πάνω φέτα τριμμένη η ζάχαρη. κλείνουμε το φύλλο μας και το ξαναζυμώνουμε!!
Κόβουμε κομμάτια και δημιουργούμε μικρές πιτούλες τις οποίες τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου