Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΠAΣTA ΣKOPΔOY


από τη Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- σκόρδα
- ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Χωρίζουμε κάθε σκελίδα σκόρδου, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε.
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με ελαιόλαδο.
Ανάβουμε το μάτι και λίγο πριν αρχίσει να κοχλάζει το λάδι, χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλότερο σημείο και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20΄ περίπου.
Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε όλο το βράδυ.
Το πρωί ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες, σουρώνουμε το λάδι και μαζί με το σκόρδο το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Μόλις γίνει αλοιφή το βάζουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο, φροντίζοντας να έχει από πάνω λίγο λάδι.
Στην ανάγκη συμπληρώνουμε. Κάθε φορά που παίρνουμε από το μείγμα συμπληρώνουμε με λίγο λάδι. 1 κουταλάκι από το μάγμα αυτό αντιστοιχεί σε μια σκελίδα σκόρδου.
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όπου θέλουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου