Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΟ


από τον Ιωαννη Τριφυλλη

Υλικά
-αλεύρι
-νερό
-αλάτι
-λάδι
-φέτα θρυμματισμένη
-σουσάμι
-μαυροκούκι

Εκτέλεση

Ετοιμάζω το ζυμάρι με αλάτι νερό αλεύρι και λίγο λάδι
Αφήνω να ξεκουραστεί στο ψυγείο
Την απλώνω σε λαδωμένο ταψί(προσωπικά την άπλωσα σε λαδόκολλα λόγω τεμπελιάς)και την απλώνω με τα δάχτυλα αφού το αλείψω με λάδι.



Στρώνω την φέτα και διπλώνω φάκελο το ζάρι κλείνοντας το τυρί μέσα.


Λαδώνω πάλι το ζυμάρι λαοί το ανοίγω με τα δάχτυλα.


Βάζω πάλι λίγο τυρί κλείνω το τυρί μέσα στο ζυμάρι και αφου το λαδώσω τότε το ξαναανοίγω με τα δάχτυλα
Το διπλώνω και το ξαναανοίγω


Το λαδώνω πάλι και το πασπαλίζω με σουσάμι και μαυροκούκι
Το ψήνω στο φούρνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου