Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΛΕΥΚΗ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ


από την  ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά


- 200 γρ λευκός ταραμάς
-  350 γρ κριθαρένια παξιμάδια βρεγμένα 
- 1 κρεμμύδι 
- 2 λεμόνια 
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο 
- πιπέρι


Εκτέλεση
Στο μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι. 
Χτυπάμε και αρχίζουμε να το προσθέτουμε σιγά σιγά μέχρι ο ταραμάς μας να γίνει σαν αλοιφή!!!
Η γεύση του μοναδική!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου