Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΣΑΡΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΛΑΧΑΝΟ


από τον Stelios kalaitzidis

Υλικά
- 1 κιλό κιμά τις αρεσκείας σας.
- Μαύρα λάχανα.
- Αλάτι μία πρέζα 
- 3 κρεμμύδια ξερά 
- Μαϊντανό μισό ματσάκι
- Μαύρο πιπέρι
- 2 ντομάτες
- Λάδι μισό φλιτζάνι του καφέ.
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι.


Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί (ντομάτα κρεμμύδια στο μουλτι, ρύζι νωπό, μαϊντανός ψιλοκομμένος, λάχανο λίγο βράσιμο να μαλακώσουν.) τυλίγουμε την γέμιση στο λάχανο σαν τα τσιγάρα.
Τις δύο άκρες τις ζουπάμε προς τα μέσα. Τα τοποθετούμε μέσα στην γάστρα και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα σαρμαδάκια και βάζουμε ένα πιάτο από πάνω να μην σηκωθούν.
Τοποθετούμε την γάστρα στον φούρνο πάνω κάτω στους 180 βαθμούς για μία μιάμιση ώρα...παρακολουθούμε το νερό να τραβήξει και είναι έτοιμα......

Καλή επιτυχία σας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου