Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

ΜΠΟΜΠΟΤΑ


από την Κυράννα Πέλλα

Υλικά
-2 ποτήρια αλεύρι καλαμποκιού
-2 ποτήρια αλεύρι άσπρο μαλακό
-2 ποτήρια τριμμένη κίτρινη κολοκύθα
-1 ποτ λάδι
-1 ποτ γάλα
-5 αυγά
-1 μπεκιν
-1 κουτ σόδα φαγητού
 -600 γραμμάρια τυρί
-αλάτι 1 κουταλάκι -ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί


Εκτέλεση
Σε λεκανάκι ανακατεύουμε όλα μαζί.
Τελευταίο προσθέτουμε το τυρί.
Λαδώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα.



Ψήνουμε  για 25 /30 λεπτά στους 220 βαθμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου