Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ


από την Maria Aggelidoy Spiridaki

Υλικά
για τη ζύμη
- 1 ½    ποτήρι νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ ποτήρι νερού αλεύρι σκληρό
-  1 μπεκιν.
- λίγο αλάτι
- λίγη ζάχαρη
- 1 νεροπότηρο νερό χλιαρό
-  ¾  από ένα νεροπότηρο  ελαιόλαδο
για την γεύση
- ελιές
- ζαμπόν
- μπέικον
- καρότο
- μπαχαρικά

Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη.την αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο΄


και μετά αυτοσχεδιάζουμε, προσθέτοντας ότι υλικό θέλουμε για την γεύση!!!
Με ηλιόσπορους!






Διάφορα μπαχαρικά!!


 Με σουσάμι!


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  2000 μέχρι να ροδίσουν 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου