Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΚΥΔΩΝΟΠΑΣΤΑ


από την Alida De Hollander
Υλικά
- κυδώνια
- ζάχαρη  ισόποση με τον πουρέ των κυδωνιών
- αρμπαρόριζα
- ψιλοκομμένα αμύγδαλα η καρύδια
- κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση
Πλένουμε τα κυδώνια καλά και τα σκουπίζουμε. Τα βάζουμε σε ταψί με λίγο νερό και τα ψήνουμε στους 170 ώσπου να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε κομμάτια (αφαιρούμε κουκούτσια και καρδιά) 
Μετά κάνουμε τα κομμάτια πουρέ με πολυμίξερ η με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Ζυγίζουμε τον πουρέ και προσθέτουμε ίση ποσότητα ζάχαρης. 
Βάζουμε τον  πουρέ και την ζάχαρη να βράσουν σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. 
Βράζουμε ανακατεύοντας ώσπου να γίνει τόσο πηχτό που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Προς το τέλος ρίχνω λίγη αρμπαρόριζα. 
Κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά κι ανακατεύουμε καλά.
Αν θέλουμε προσθέτουμε ψιλοκομμένα αμύγδαλα η καρύδια. Απλώνουμε  το κυδωνόπαστο σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. 
Στρώνουμε καλά την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Αφήνουμε για 2-3 μέρες να στεγνώσει, και το κόβουμε  σε κομμάτια.

Τα τυλίγουμε τα σε κρυσταλλική ζάχαρη. Αφήνουμε  να στεγνώσουν μερικές μέρες ακόμα και μετά τα κλείνουμε  σε μεταλλικό κουτί. 
Διατηρούνται για πολλούς μήνες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου