Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ



από την Κυράννα Πέλλα

Υλικά

- 1 ποτήρι λάδι
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 6 ποτήρια  νερό
- ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει το χρώμα που θέλουμε ρίχνουμε την ζάχαρη μέσα. 
Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.

Έχουμε βρασμένο το νερό με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού η λεμονιού( ότι έχουμε), και  το βάζουμε σιγά σιγά μέσα στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. 
Ανεβάζουμε στην φωτιά και όταν πήξει τον κατεβάζουμε και τον βάζουμε όπου θέλουμε σε φόρμα η σε ταψί.


Περιμένουμε να κρυώσει και τον κόβουμε
Καλή μας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου