Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΤΟΠΙΝΑΜΠΟΥΡ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- πατάτες τοπιναμπούρ
- μανιτάρια πλευρώτους
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- καπνιστή πάπρικα
- μπαχαρικό ντομάτας
- μουστάρδα
- λεμόνι

Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε και τεμαχίσουμε τις πατάτες τις βάζουμε στο ταψί.


Τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτοντας την μουστάρδα, και τα μπαχαρικά. Βάζουμε ελάχιστο νερό και τις αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Εν τω μεταξύ αλατοπιπερώνουμε και τα μανιτάρια, τα λαδώνουμε ελαφρά και τα περιχύνουμε με λίγο λάδι και τον χυμό των λεμονιών. 


Τα βάζουμε πάνω απ τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Απ ότι βλέπετε, αυτό έμεινε απ το ταψί!!!!!

2 σχόλια:

  1. Ποσότητες υλικών, χρόνος ψησίματος; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην μαγειρικη προσωπικα ποτε δεν μετρησα υλικα...Το κανω στα γλυκα.Παντα εξαρταται για ποσα ατομα μαγειρευουμε StrangeEmily.

      Διαγραφή