Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΦΟΥΡΝΟΥ


από την  Γιάννα Παρασχοπούλου
  
Υλικά
-κουνουπίδι
-3 αυγά
-γάλα
-τυρί
-αλάτι
-πιπέρι
-λάδι



Εκτέλεση
Βράζουμε για 3-4 λεπτά το κουνουπίδι και το αραδιάζουμε στο ταψί μπουκετάκια μπουκετάκια. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, μαζί με το λάδι, το τυρί, αλάτι και πιπέρι. 
Περιχύνουμε το φαγητό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς!!!
Αν θέλουμε κάνουμε κανονική μπεσαμελ, απλά έτσι γίνεται πιο ελαφρύ το φαγητό!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου