από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- βρώμη 300 γραμμάρια
- λάδι 120 γραμμάρια
- μέλι 300 γραμμάρια
- πορτοκάλι χυμό από 3 πορτοκάλια
- ινδική καρύδα 120 γραμμάρια
- δαμάσκηνα ξερά ψιλοκομμένα
- σουσάμι 3 κουταλιές σούπας
- κανέλα κατά βούληση
Εκτέλεση
Σε ένα μπώλ βάζω την βρώμη,το ινδοκάρυδο,την κανέλα,το σουσάμι και τα κομμένα δαμάσκηνα.
Τα ανακατεύω.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το μέλι το λάδι και τον χυμό πορτοκαλιού και τα ζεσταίνω ελαφρώς για να λιώσει το μέλι.
Το ρίχνω στο μείγμα και ανακατεύω καλά τα υλικά.
Βάζω σε ταψί λαδόκολλα και με ένα κουτάλι ρίχνω κουταλιές από το μείγμα και ελαφρώς το στρώνω με το κουτάλι.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου