Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- βρώμη 300 γραμμάρια 
- λάδι 120 γραμμάρια
- μέλι 300 γραμμάρια
- πορτοκάλι χυμό από 3 πορτοκάλια
- ινδική καρύδα 120 γραμμάρια
- δαμάσκηνα ξερά ψιλοκομμένα
- σουσάμι 3 κουταλιές σούπας
- κανέλα κατά βούληση


Εκτέλεση

Σε ένα μπώλ βάζω την βρώμη,το ινδοκάρυδο,την κανέλα,το σουσάμι και τα κομμένα δαμάσκηνα.
Τα ανακατεύω.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το μέλι το λάδι και τον χυμό πορτοκαλιού και τα ζεσταίνω ελαφρώς για να λιώσει το μέλι.
Το ρίχνω στο μείγμα και ανακατεύω καλά τα υλικά.



Βάζω σε ταψί λαδόκολλα και με ένα κουτάλι ρίχνω κουταλιές από το μείγμα και ελαφρώς το στρώνω με το κουτάλι.


Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου