Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΧΑΒΙΤΣΙ


από την Pinelopi Kapageridou

Υλικά
-500 μl νερό
-8 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
-1 κουταλιά της σούπας λάδι
-αλάτι
-100 γρ.βουτυρο

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό μας σε κατσαρόλα να βράσει. Διαλύουμε σε μπολ με 150 μl νερό το καλαμποκάλευρο μας δημιουργώντας έναν παχύρευστο χυλό. 
Όταν το νερό μας αρχίσει να ζεσταίνεται χαμηλώνουμε την φωτιά και αφού βάλουμε το αλάτι και το λάδι μας ρίχνουμε σιγά σιγά τον χυλό μας και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι που να πήξει. Προσοχή γιατί πιτσιλίζει! Καίμε το βούτυρο μας ξεχωριστά. 
Αφού σερβίρουμε σε πιάτο κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του φαγητού και προσθέτουμε το βούτυρο. 
Μπορούμε αν θέλουμε να γίνει πιο υγιεινό το φαγητό μας το βούτυρο να το προσθέσουμε από την αρχή μέσα στο νερό που βράζει και λίγο πριν το τέλος να προσθέσουμε μέσα και κασέρι η τυρομυτζήθρα!! 
Σερβίρουμε αμέσως!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου