Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

 Υλικά
  - φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- μπέικον κομμένο σε λωρίδες
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2  πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λουρίδες
- πιπέρι
- καπνιστή πάπρικα
- ελάχιστο μοσχοκάρυδο
- φύλλο χωριάτικο
- λάδι
- τυρί που λιώνει(Γκούντα έβαλα)
- 2 αυγά
- 1 κρέμα γάλακτος(την αντικατέστησα με γάλα εβαπορέ)


Εκτέλεση

Σε μεγάλο τηγάνι βάζω το λάδι και σοτάρω τα μανιτάρια. Βάζω το κρεμμύδι την πιπεριά το μπέικον και ανακατεύω.  Προσθέτω τα μυρωδικά. 


Μόλις πιουν τα ζουμιά που έχουν βγάλει αδειάζω το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτω το γάλα και τα αυγά χτυπημένα. 
Το μείγμα ήδη έχει κρυώσει και τότε προσθέτω το τυρί τριμμένο. Βάζω το φύλλο στο ταψί και αδειάζω το μείγμα


Το σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα την χαράσσω και την λαδώνω βάζοντας από πάνω σουσάμι 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου