Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΥΡΕΝΙΑ ΖΥΜΗ


από την Ioanna Zagkla  

Υλικά
Για την ζύμη
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 225γρ βούτυρο
- 1/2 κ.γ αλάτι
70γρ τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί
- Λίγο νερό
Για την γέμιση
 - 300γρ φιλέτο κοτόπουλο 
-  250γρ φέτα τριμμένη
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 πιπεριές κίτρινες κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 αυγό χτυπημένο
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- πιπέρι
- Σουσάμι για πασπάλισμα
- Λίγο γάλα για το άλειμμα


 Εκτέλεση
 Βράζουμε το κοτόπουλο σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσει και μόλις κρυώσει το ψιλοκόβουμε Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά τα κρεμμύδια με τις πιπεριές  
Αποσύρουμε από την φωτιά και μόλις κρυώσει ρίχνουμε το κοτόπουλο, την φέτα, το αυγό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο σε κομματάκια και το αλάτι 
Το τρίβουμε καλά με τα χέρια μας για να ψιχουλιαστεί
Προσθέτουμε το τυρί και λίγο λίγο νερό μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να γίνεται μπάλα Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά
Χωρίζουμε την ζύμη στα δυο (το ένα κομμάτι λίγο μεγαλύτερο)
Παίρνουμε το μεγαλύτερο ζυμάρι και ανοίγουμε ένα φύλλο που να προεξέχει απο ένα μέτριο λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ 28 εκ περίπου

Πάνω από το φύλλο απλώνουμε την γέμιση και καπακώνουμε με το μικρότερο φύλλο που το ανοίγουμε ίσα να καλύψει την γέμιση 
Γυρνάμε το απο πάνω φύλλο και το κολλάμε τσιμπώντας το με το κάτω 
Αλείφουμε με λίγο γάλα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου