- 1 ½ κουτάλια της σούπας αλάτι
- 50 γρ. μαγιά
- ½ ποτήρι λάδι
- αλεύρι όσο σηκώσει ώστε να δημιουργήσουμε μία ζύμη απαλή που να μην κολλάει στα χέρια (. περίπου 1 κιλό )
- γέμιση πατάτας
- πατάτες βρασμένες
- κρεμμύδια
- μπούκοβο
- δυόσμο
- αλάτι και πιπέρι
Διαλύουμε την μάγια μας μέσα στο νερό και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά!! αφήνουμε την ζύμη μας να φουσκώσει για 30 λεπτά!
Λιώνουμε τις πατάτες με το πιρούνι. τσιγαρίζουμε με λάδι καλά το κρεμμύδι μας και μετά προσθέτουμε τις πατάτες. Συνεχίζουμε λίγο ακόμη προσθέτοντάς και τα υπόλοιπα υλικά!!
ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
Για τα σαλιγκαράκια τα νηστίσιμα ανοίγουμε φύλλο στρογγυλό από την ίδια ζύμη και απλώνουμε πάνω σάλτσα(εγώ έβαλα από την σάλτσα που κάνω για μακαρονάδα και πίτσα) και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με πιπεριές πράσινες και κόκκινες σε κυβακια και ελιές σε λεπτές φέτες!
Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε κλασσικό φούρνο στους 200 βαθμούς για 35- 40 λεπτά!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου