Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΦΟΥΡΝΟΥ


από τη Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-  σπανάκι
-  κρεμμύδια φρέσκα
-  πάπρικα γλυκιά
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  δυόσμος
-  ελαιόλαδο
-  χυμό 2 λεμονιών
-  1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι


Εκτέλεση
Μαραίνουμε λίγο το σπανάκι και το αφήνουμε στο σουρωτήρι. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, και σταδιακά προσθέτουμε, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι  την πάπρικα και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση.
Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το σπανάκι και το ρύζι και λίγο ζωμό από το σουρωτήρι  που στραγγίσαμε το σπανάκι.
Όταν σταματήσει ο βρασμός εντελώς αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψί, και προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000 μέχρι να ροδίσει ελαφρά το φαγητό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου