Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΠΙΡΟΣΚΙ


από τη Pούλα Kάλτσου 

Yλικά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (320 gr)
- 1 κεσεδάκι γάλα
- 1 κεσεδάκι χλιαρό νερό όπου διαλύουμε την μαγιά και την αφήνουμε να φουσκώσει
- μαγιά ξερή 1 φακελάκι
- 1 κ.γ μπέικιν
- 1 καφεπότηρο λάδι ,έβαλα ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 1/2 κ.γ αλάτι
- αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση


Mέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην είναι απαλή που να μην κολλάει στα χέρια. την αφήνω να φουσκώσει. 
Και μετά την απλώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο. 
Kαλή   επιτυχιαααα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου