Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΤΑΤΕΣ Ω-ΓΚΡΑΤΕΝ

από την Eleni Margel Lou

Υλικά
- 3-4 πατάτες βραστές (όχι λιωμένες να κρατάνε) σε ροδέλες
- 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος ή 1 εβαπορέ 
- τυρί κατά προτίμηση Έμμενταλ (κάντε και δικούς σας συνδυασμούς)


Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε χοντρές ροδέλες μέσα σε ένα πυρέξ. Απλώνουμε το τυρί και περιχύνουμε με το γάλα ή την κρέμα. 
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει. 
Συνοδέψτε τα ψητά σας και τα κοκκινιστά σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου