από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 πακέτο
- λάδι 1 ποτήρι
- σιρόπι γλυκού κουταλιού 1 ποτήρι (από γλυκά κουταλιού που μας έχουν περισσέψει)
- ζάχαρη 1 ποτήρι
- καρύδια ψιλοκομμένα
- σταφίδες
- βανίλιες 2
- κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού
- πορτοκάλι ξύσμα
- λικέρ πορτοκάλι 1 ποτηράκι του κρασιού
- σουσάμι
- νερό ζεστό όσο πάρει
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του αλευριού και τα χτυπάμε με το μιξεράκι μέχρι να γίνει πηχτός χυλός.
Προσθέτουμε το αλεύρι.
Το χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε ζεστό νερό όσο πάρει χτυπώντας συνεχώς.
Έχουμε αλευρώσει τις σταφίδες και τις προσθέτουμε στο μείγμα μας.
Το αδειάζουμε σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι .
Προσθέτουμε το σουσάμι στην επιφάνεια της φανουρόπιτας.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου