Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΓΛΥΚΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 πακέτο
- λάδι 1 ποτήρι
- σιρόπι γλυκού  κουταλιού 1 ποτήρι (από γλυκά κουταλιού που μας έχουν περισσέψει)
- ζάχαρη 1 ποτήρι
- καρύδια ψιλοκομμένα
- σταφίδες
- βανίλιες 2 
- κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού
- πορτοκάλι ξύσμα
- λικέρ πορτοκάλι 1 ποτηράκι του κρασιού
- σουσάμι
- νερό ζεστό όσο πάρει


Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του αλευριού και τα χτυπάμε με το μιξεράκι μέχρι να γίνει πηχτός χυλός.
Προσθέτουμε το αλεύρι.
Το χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε ζεστό νερό όσο πάρει χτυπώντας συνεχώς.
Έχουμε αλευρώσει τις σταφίδες και τις προσθέτουμε στο μείγμα μας.
Το αδειάζουμε σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι .
Προσθέτουμε το σουσάμι στην επιφάνεια της φανουρόπιτας.



Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου