Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΡΑΣΑΤΟ



από τη Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
- ρίγανη
- κρασί κόκκινο 1 ποτήρι
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι.


Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και θωρακίζουμε το κρέας.
Ρίχνουμε την ρίγανη και το πιπέρι,και σβήνουμε με το κρασί.
Βάζουμε λίγο νερό.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι.
Αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές η ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου