Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

ΓΕΜΙΣΤΑΡΙΑ Η ΚΑΛΤΣΟΝΕ



από την Eleni Margel Lou

Υλικά
- αλεύρι σκληρό μισό κιλό
-  μαγιά  ξερή 1 φακελάκι
- αυγό 1
- ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
-  αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
- μαργαρίνη μια κουταλιά
- σάλτσα ντομάτας
- γαλοπούλα βραστή 
- τυρί που λιώνει
 - ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Φτιάχνουμε ένα χυλό με λίγο από το αλεύρι περίπου 4 κουταλιές τη μαγιά μέσα σε χλιαρό νερό περίπου ένα ποτηράκι κρασιού.
Αφήνουμε να φουσκώσει.(15-25) ανάλογα με το περιβάλλον.
Όταν φουσκώσει ρίχνουμε μέσα το αυγό.
Ανακατεύουμε και λιώνουμε την μαργαρίνη.
Ρίχνουμε αλεύρι σιγά σιγά.
Έχουμε τα χέρια μας λαδωμένα και ζυμώνουμε ελαφριά.
Θέλουμε μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε να ξαναφουσκώσει αφού την αλείψουμε με λάδι.
Έπειτα σε ταψί κάνουμε ένα γεμιστό κεφτέ με την σάλτσα μας, τα τυριά μας και την γαλοπούλα .
Χρειάζονται προθερμασμένο φούρνο 250 και περίπου 20 λεπτά να γίνουν τραγανά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου