Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

XTAΠOΔI ΣTA KAPBOYNA ME MAPINAΔA


από τον Περικλή Ουσαντζόπουλο

Υλικά

- χοντροκομμένα λαχανικά ( μαρούλι,ρόκα,κρεμμυδάκι κλπ)
- ρίγανη
- λάδι
- ξύδι
- χταπόδι

Εκτέλεση

Από βραδύς ξεπαγώνουμε το χταπόδι.
Έχουμε κόψει τα λαχανικά μας σε μια σαλατιέρα και ρίχνοουμε την ρίγανη το λάδι και το ξύδι.
Προσθέτουμε τα πλοκάμια του χταποδιού και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Το αφήνουμε να μείνει ένα ολόκληρο βράδυ να μαριναριστεί.
Το ψήνουμε στα κάρβουνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου