Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

ΕΛΙΟΠΙΤΑΚΙΑ




από την Στέλλα Γίδαρη

Υλικά
1 σακουλάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
- 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένες
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 1 πρέζα ρίγανη
- 3 φλιτζάνια  του τσαγιού ελιές πράσινες ψιλοκομμένες


Εκτέλεση
Ενώνουμε τα υγρά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Πλάθουμε πιτάκια  μετρίου μεγέθους τα πλαταίνουμε λιγάκι και τα τοποθετούμε στο ταψί. 
Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα. 
Ένα εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό σνακ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου