Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά
- σφολιάτα
- κιμάς μοσχαρίσιος
- μπέικον
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- καρίνο
- αλάτι
- γκούντα τριμμένη
- πεκορίνα Αμφιλοχίας η όποιο άλλο τυρί θέλουμε
- λάδι


Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα καρυκεύματα. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον κομμένο σε λωρίδες. 
Όταν ψηθεί το ανακατεύουμε με τον κιμά. Απλώνουμε στο ταψί μας το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε από πάνω το ένα είδος τυριού και  από πάνω τον κιμά. 
Σκεπάζουμε τον κιμά με το υπόλοιπο τυρί και βάζουμε από πάνω το άλλο φύλλο σφολιάτας. Το χαράζουμε και το ψήνουμε. 
Η φωτογραφία ότι απέμεινε από την πίτα.. Δεν έμεινε τίποτα!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου