Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ



από την Konsrantina Agapiou

Υλικά
-  5-6 κρεμμύδια
-  ελαιόλαδο
-  3-4 πράσινες πιπεριές
-  2 ώριμες ντομάτες
-  1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι Καρολίνα ή πλιγούρι
-  μαϊντανό
-  αλατοπίπερο


Εκτέλεση

Κόβεις σε φέτες 5-6 ξερά κρεμμύδια και τα βάζεις σε κατσαρολάκι με λίγο νεράκι να μαραθούν., Τα στραγγίζεις.
Βάζεις σε βαθύ τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρεις 3-4 πράσινες πιπεριές, τα μαραμένα κρεμμύδια και 2 ώριμες και ψιλοκομμένες τομάτες .

Σβήνεις την φωτιά, ρίχνεις ένα φλυτζάνι του καφέ ρύζι Καρολίνα ή πλιγούρι . λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλατοπιπερώνεις και σκεπάζεις με το καπάκι. Ώσπου να ανοίξεις τα κάτω φύλλα της πίτας το ριζά έχει φουσκώσει και η γέμιση είναι έτοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου