Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ


από την  Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά
- μανιτάρια φρέσκα (χρησιμοποίησα πλευρώτους)
- κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
- μπόλικος άνηθος
- 4 αυγά
- 250 γρμ. Τυρί  λογάδι
- 250 γρμ. τυρί adoro
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- λίγο γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- φύλλα κρούστας


Εκτέλεση
Κόβω τα μανιτάρια σε κομμάτια όπως και το κρεμμύδι μαζί με τον άνηθο ψιλοκομμένο και τα βάζω να μαραθούν και να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτω αλάτι -πιπέρι.
Όταν κρυώσουν τα υλικά ανακατεύω τα τυριά και τα αυγά μαζί με το γάλα εβαπορέ που έχω χτυπήσει και τα ρίχνω στα μανιτάρια κρεμμύδι και άνηθο
Απλώνω σε ταψί λαδωμένο τα φύλλα και βάζω μέσα τα υλικά μου. Σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα και την ψήνω στους 180 0

Το αποτέλεσμα πολύ καλό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου