από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- βρώμη 100 γραμμάρια
- αλεύρι 150 γραμμάρια
- καρύδα 70 γραμμάρια
- μέλι 2 κουταλιές
- νερό 3 κουταλιές
- βούτυρο 130 γραμμάρια
- ζάχαρη 6 κουταλιές
- μπέκιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μας τα στερεά σε μια λεκανίτσα.
Σε ένα μπρίκι βάζουμε το νερό το μέλι και το βούτυρο να λιώσουν σιγά σιγά ανακατεύοντας τα.
Ρίχνουμε τα υγρά μέσα στα στερεά και με τους γάντζους του μίξερ ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη.
Παίρνουμε με το κουταλάκι μικρή ποσότητα ζύμης την πλαταίνουμε στο χέρι μας και την βάζουμε πάνω σε ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για κανένα 20λεπτο.
Παρατηρήσεις
1.Αντί για βούτυρο έβαλα λάδι. Βγήκαν το ίδιο νόστιμα.
2.Χρειάστηκε να βάλω λίγο περισσότερο αλεύρι.
3.Νομίζω θα μπορούσε να μπει μεγαλύτερη ποσότητα καρύδας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου