Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- βρώμη 100 γραμμάρια
- αλεύρι 150 γραμμάρια
- καρύδα 70 γραμμάρια
- μέλι 2 κουταλιές
- νερό 3 κουταλιές
- βούτυρο 130 γραμμάρια
- ζάχαρη 6 κουταλιές
- μπέκιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού


Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μας τα στερεά σε μια λεκανίτσα.
Σε ένα μπρίκι βάζουμε το νερό το μέλι και το βούτυρο να λιώσουν σιγά σιγά  ανακατεύοντας τα.
Ρίχνουμε τα υγρά μέσα στα στερεά και με τους γάντζους του μίξερ ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη.
Παίρνουμε με το κουταλάκι μικρή ποσότητα ζύμης την πλαταίνουμε στο χέρι μας και την βάζουμε πάνω σε ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.


Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για κανένα 20λεπτο.

Παρατηρήσεις

1.Αντί για βούτυρο έβαλα λάδι. Βγήκαν το ίδιο νόστιμα.
2.Χρειάστηκε να βάλω λίγο περισσότερο αλεύρι.
3.Νομίζω θα μπορούσε να μπει μεγαλύτερη ποσότητα καρύδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου