Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ


από την Vicky Amf-Thess

ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μύδια 
- ½  φλ. τσαγιού ούζο
-  2 κρεμμύδια
-  1 σκελίδα σκόρδο
-  1 φλ. τσαγιού ρύζι basmati
-  1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
-  5 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη ντομάτα
-  3 κ.σ. δυόσμο
-  4 κ.σ. άνηθο
-  1 φρέσκο κρεμμύδι
-  αλάτι και άσπρο πιπέρι


Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα μύδια σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το ούζο και το μισό κρασί και τα βράζουμε καπακωμένα για λίγα λεπτά.
Τα ρίχνουμε από την κατσαρόλα σε ένα σουρωτήρι και κρατάμε το ζουμί στην άκρη. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και κατόπιν το ρύζι.
Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να γίνει διάφανο.
 Στραγγίζουμε το ζουμί από τα μύδια σε μια μεζούρα ή ένα φλιτζάνι. Πρέπει να είναι γύρω στα 2/3 του φλιτζανιού. 
Ρίχνουμε το ζουμί στο ρύζι μαζί με το υπόλοιπο  κρασί  και συμπληρώνουμε με νερό, ώστε η αναλόγια νερού ρυζιού να είναι δυο προς ένα.  Βράζουμε το ρύζι για 12 λεπτά σε μέτρια φωτιά σκεπασμένο.
 Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μύδια και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έχοντας την κατσαρόλα πάντα σκεπασμένη μέχρι το ρύζι να πιει όλα τα υγρά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου