Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΛAXANOPYZO XPΩMATIΣTO


από τη Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- λάχανο χοντροκομμένο
- ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά
- ντομάτες λιαστές
- μαϊντανό
- σέλινο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρύζι 1 φλιτ. του καφέ περίπου

Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και σε λίγο αφού μαραθούν προσθέτουμε το λάχανο χοντροκομμένο. Μόλις μαραθεί και το λάχανο προσθέτουμε τον μαϊντανό, το σέλινο και τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και βάζουμε λίγο ζεστό νερό και ρίχνουμε και το ρύζι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει. 
Στο πιάτο μας περιχύνουμε με λίγο λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου