Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ



από την Maria Kaparaki

Υλικά
- 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
-  1/2 ποτήρι ζάχαρη
-  1/2 ποτήρι φρεσκοστυμένο  χυμό πορτοκάλι
-  ξύσμα από 1 πορτοκάλι & 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλιά σούπας σόδα
- 1 κουταλιά σούπας κανέλλα, γαρύφαλλο τριμμένο & μοσχοκάρυδο
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε ελαιόλαδο & ζάχαρη, προσθέτουμε το χυμό μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα, τα μυρωδικά, το ξύσμα και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.


Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε στους 160 - 170 βαθμούς για 20 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου