Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ (ΚΑΠΑΜΑΣ)


από την Eleni Margel Lou

Υλικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι σφιχτό
- 1 κούπα φρέσκια ντομάτα ή 2 κουταλιές γεμάτες πελτές
- μαϊντανός
- κρεμμύδι
- κύμινο
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1ποτΉρι νερό
- αλατοπίπερο και ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το κύμινο και το κουνουπίδι στο λάδι και σβήνουμε με το κρασί
Αφήνουμε να πάρει βράση και ρίχνουμε μέσα τα μπουμπουκάκια.
Ρίχνουμε το νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει μίση ωρίτσα.
Δεν ανακατεύουμε καθόλου!!
Τελειώνουμε με το κύμινο
Το κουνουπίδι έχει πολύ νερό και εάν σας περισσέψει ζουμάκι φτιάξτε ένα ρυζάκι με αυτό!

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου