Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΡΑΘΟΡΥΖΟ

από τον Ιωαννη Τριφύλλη

Υλικά
-2 μαραθόριζες (περίπου ένα κιλό)
-κρεμμυδάκια φρέσκα
-αρκετός άνηθος
-χυμός λεμονιού
-λάδι
-πιπέρι
-ρύζι (ένα φλιτζανάκι του καφέ)


Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε την μαραθόριζα τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε τα ζαρζαβατικά μας. 
Προσθέτουμε και το ρύζι να σοταριστεί λίγο.
Σβήνουμε με το λεμόνι (ένα φλιτζανάκι του καφέ)και προσθέτουμε περίπου 2 κούπες ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση μειώνουμε την θερμοκρασία στο μισό μέχρι να γίνει και το ρύζι.

Η γεύση του υπέροχη θα έλεγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου