Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


από τη Θεοδώρα Τριφύλλη

Yλικά
- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες
- κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- ντομάτες ψιλοκομμένες
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- τυριά που λιώνουν


Εκτέλεση
 Αλατίζουμε τις φέτες μελιτζάνας για να ξεπικρίσουν ξεπλένουμε και τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι Έχουμε κόψει το κρεμμύδι το σκόρδο και το βάζουμε να μαραθεί με λίγο νερό.
Όταν πιουν το νερό προσθέτουμε ντομάτα αλάτι πιπέρι λάδι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Τοποθετούμε το τυρί πάνω από τις μελιτζάνες και από πάνω βάζουμε ντομάτα και κρεμμύδια.
Το ίδιο κάνουμε σε όλες τις φέτες μελιτζάνας. Περιχύνουμε με ότι υλικό απέμεινε και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο. Το ψήνουμε στον φούρνο
Παραλλαγή: αν θέλουμε περνάμε πρώτα τις μελιτζάνες στο τηγάνι
Το αποτέλεσμα πολύ καλό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου